2012. június 26., kedd

12 június 26

Hát eljött a nagy nap ahol rögtön mély vízzel kezdtem, de majd erről később:-) Hajnalban érkeztünk meg Sopronba és elég későn kerültünk ágyba.Mivel a 0.nap előtti előtti értekezletet egy helyi kocsmában tartottuk, ahol egy hegyomlás szabolcsi úriember finoman ránk parancsolt hogy igyunk vele. Szegény arc eléggé kész volt, de mi nem mertünk felállni így kicsit elhúzódott az éjszaka:-) Már itt ízelítőt kaphattunk a fesztivál feelingből, pedig csak egy pohár sört ittunk:-) Nem igazán sikerült kipihennem magam(ez végig így lesz majd:-) és mikor ágyba kerültem is csak a rám váró munkán járt az eszem. Délután értünk fel a VOLT Fesztivál területére, a 2 órási kapunyitás előtt. Kicsit akklimatizálódtunk majd kezdetét vette a nagy őrület, ahogy a képeken is látjátok ,sokan ott akartak lenni a 20.VOLT első percein:-)





Lassan benépesült a Lővérek domboldala, a hetijegyesek elkezdték kinézni a sátorhelyeket és szépen mindenki nekiállt berendezkedni a fesztiválra. Természetesen a kapunyitás után igyekeztünk velük mozogni és elkapni a sátorbontás pillanatait.



A 0. napon a nagyszínpad a magyar előadóké és az enyém volt. Elég komoly feladat egy olyan fotósnak aki igazából itt használta a gépét először koncerten.Ráadásul elég hosszú fellépő lista volt, kb 15 perces váltásokkal. A nagy zúzás előtt még gyors leadtam a délután készült képeim, de zöldfülűségem a koncertek alatt eléggé kikristályosodott, ahogy nőtt a képeim száma. Talán ez volt az a nap amelyiken a legfontosabb dolgot tanultam meg és ez a szelektálás már fejben és gépen. Minden esetre sikerült elvégeznem a rám bízott feladatot és a sok előadó remek alkalom volt hogy gyakoroljam a koncert fotózást. Az A700 tökéletesen működött, dimenziókat ugrottam ezzel a géppel a Konica Minolta 7D után. Fókuszban is kiváló és ISO-ban is elég magasra tolható, bár a többiek full frame szenzoros képeit nézegetve sokszor a sírógörcs kerülgetett:-)









Az alábbi kép válogatásban(nem minden fellépőről) végignézhetitek miket lőttem a nagyszínpad előtt, bár állítom ez a nap inkább egy remek iskola volt nekem, és rengeteg dolgot segített megérteni és átlátni. Nem sikerült volna mindez ha egy kolléga is hiányzott volna az alábbi listából: Bielik István, Csudai Sándor, Kálló Péter és asszisztense Leonhardt Gergely. Köszönet!




Európa Kiadó




Moby Dick






Magna Cum Laude




Neoton Família



Belga



Compact Disco



Quimby



Kiscsillag

4 megjegyzés:

  1. bejönnek a VOLT-os fotóid. csak így tovább a fesztivál fotózásban. ;)

    (az új gépről lemaradtam, biztos nem olvasom rendesen a blogot. :) mindenesetre gratula hozzá!)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó fotók. Gratula! Még sok ilyen élményt.

    VálaszTörlés
  3. Jok nagyon, kedvencem a Neoton képek,
    a nagy iso miatt meg, persze h. sirogorcs, de hol latszodik ez a kepiden? ;)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a sok biztatást:-)

    Azóta eltelt Sound, és nagyon jól bevált az új Sony.Dimenziókat ugrottam:-)

    VálaszTörlés