2011. október 20., csütörtök

11 október 20

Czirok Péterrel egy folyamatban lévő sorozatom kapcsán ismerkedtem meg és teljesen véletlenül terelődött a szó a tapasztalati szakértő képzésre. Kiderült ő is elvégezte a tanfolyamot csak vele még nem vettem fel a kapcsolatot. Így sikerült "2 legyet ütnöm egy csapásra", mivel elkészülhetett róla az a portré ami majd bekerül a sorozatba Branyó és Ervin mellé, akiket már bemutattam itt nektek. Fortuna ismét kedvezett nekem, így ez a portré anyag is jó ütemben bővül és más megvalósításra váró ötleteim is jól alakulnak. Folyamatosan fotóztam az elmúlt hetekben, és kicsit betekintve mélyebben az élet színfalai mögé rengeteg problémával, társadalmi ellentéttel, kirekesztettséggel találkoztam, kezdenek egyre jobban egymásnak feszülni az indulatok, óriási a bizonytalanság. Mindig is fogékony voltam ezekre a témákra és köszönhetően néhány ember segítségének és fotóalanyaim együttműködésének ezeket a társadalmi problémákat képek formájában tudjuk majd az emberek elé tárni.Remélem lesz közönsége majd a munka eredményének...




A mindenes

Szegedről jött, a Cserepes úti cigánytelepről. Elszánt aktivista,ha kell polgármesterekkel veszi fel a harcot hogy megvédje a nehéz sorsú romák érdekeit. Ha van mit, élelmiszert oszt párjával a cigány sor családjainak, megosztja internetét az információra éhes fiatalokkal. A Tapasztalati Szakértő képzést azért vállalta el hogy tanuljon, még hatékonyabbá tegye munkáját. Jelenleg az Ide tartozunk -roma kampány keretein belül járja Pesterzsébet cigány családjait a Népszámlálás 2011 számlálóbiztosaként.


4 megjegyzés:

  1. Olyan szívesen olvasnám a blogot, de nagyon rossz a szememnek ez a fekete alapszín. Miért választottad ezt a nehezen olvasható hátteret? véleményem szerint nagyon fontos ez a blog, amit magadról írtál, az is nagyon érdekes és tiszteletre méltó. Nem lehetsz te ennyire elkeseredett, ugyanis, ha nem tudnád még, a fekete alapszín ezt jelenti. Van kiút a világosságba, kérlek, világosíts!
    Ha megteszed, én legalábbis nagyon fogok örülni, de talán mások is.

    VálaszTörlés
  2. Végignéztem a képeket és két kérdés foglalkoztat: az első, hogy miért kell minden lánynak ezt a világfájdalmas képet vágnia? másik, hogy miért kell nyakatekert beállásokat csinálni? ez divat? (sajnos, némelyik lány így rendkívül rosszul néz ki).
    Még egy kérdés: miért nehéz férfit fotóznia férfinak? lelket fotózol, nem? egyébként a lélek sokszor nagyon is jól tükröződik az egyes arcok mögött.
    Különösen a napfény beugrásos képek tetszettek egyébként.
    Jobban tetszett a két férfi, természetesebbek, mint a nők, pedig bizony nyilván ők is szerepelni akarnak. Kivéve Évát, akin azonnal látszik, hogy bizonyos saját magában, hogy viszi is majd valamire a modellkedésben. Az összes többi lányzóról nemigen lehet ezt elmondani, borzasztóan görcsösek, persze itt is vannak kivételek, sikerültebb felvételek. Sőt, beszédesek is, ahogy a legelején írtam: a világfájdalmas arc, ha ma divat, jobb lenne már kilépni ebből.
    Sok üdvözlet és köszönet az élményért!

    VálaszTörlés
  3. Szia Isabel!

    Köszönöm szépen az észrevételeket és hogy foglalkozol a blogommal.Első kérdésedre, a fekete háttér azért van mert ezen a legjobb(véleményem szerint) a képeket nézegetni,jobban kiugranak belőle, és részletesebbek.Nem vagyok egy depressziós típus, többnyire jó reménnyel nézek a jövő felé:-)

    A lányokról amit írtál abszolult egyetértek,de sokszor van hogy a piac diktál.Ez a divat, sajnos.A másik dolog pedig az hogy én nem vagyok az a kimondott modell fotós,ahogy a képeimből is látszik,talán ezért is van hiány érzete az embernek ha ezeket a képeket nézi:-)

    Köszönöm szépen a véleményed!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zoltán!
    nem feltétlenül fekete alapon ugranak ki a legjobban a fotók, ezt is tudnod kell. Most képzeld el, milyen lenne, ha mondjuk a Természetbúvár vagy a Nat-Geo magazinok, melyek rengeteg fotót tartalmaznak, fekete alapon jelennének meg. És az a rengeteg könyv, amiben a fehér lap, fekete betűkkel. Ez sem véletlen, előbb-utóbb nem látja már az ember a fehéret a feketén, míg fordítva kényelmes a szemnek.
    A fehér szöveg kápráztatja a szemet, még ha az emberek eleinte nem is veszik észre. 90-es évek elején még szintén fekete alapúak voltak a képernyők, azon ugráltak a fehér, sárga, zöld betűk, melyiken hogy. Iszonyúan szemrontó, ezt ismerték föl és nem véletlen ma már, hogy minden számítógép alapbeállítása a normál fehér, a fekete betűkkel, emellett mindenhol jól élvezhetők a képek is.
    A fekete egyébként kell az emberek életében, hiszen világos nem létezik sötét nélkül. De minél kevesebb a fekete, a sötét, annál világosabb az életünk!
    Minden jót, Isabel

    VálaszTörlés