2009. június 23., kedd

09 június 23

Már tavaly októberben megvettem a jegyemet mára,a Depeche Mode koncertjére a Népstadionban.Majd egész életemet végig követő zene ez,és még soha nem volt lehetőségem eljutni egy fellépésükre sem.Utoljára hasonló koncerten 15 éve lehettem a BS ben Bonanza Banzai-on.Na ebből az időből jött a Depeche is,majd újra éledt és élt tovább az Ultra megjelenésétől.Vártam ezt a napot,mégsem éreztem azt a zsongást amit egy ilyen nagy koncert előtt érez vagy érzett régen az ember.Nagyon érdekesen alakult viszont,hogy az eső a zenével együtt elkezdett belopódzni a Stadionba,a végén már észre sem vettük hogy szakad ránk a víz.A látványtechnika egy utazás volt,és az a hang ami ennek az embernek kijön a torkán egy másik.Dave nehéz napjai ellenére úgy mozgott a színpadon mint egy félisten,hatalmas élmény volt a koncert.

Most pedig jöjjön a fotótechnika:-)A jegyre jól olvashatóan fel volt jegyezve hogy fényképezőgépet bevinni tilos.Én azért mégis megpróbáltam és magammal vittem apró kis társamat egy Minolta Hi-Matic G -t.Az akácfa utcai Minolta márkaszervíz szponzorálásával lehet nálam ez a gépcsoda,amit már elég rég kaptam tőlük,de csak mostanában jutottam el odáig hogy scanneljek is belőlük.Sok helyre magammal viszem,mert egy könnyű,egyszerű kis masina,kattingatni tökéletes.Ide is ezt választotam,bár leginkább komolytalan kinézete miatt,hogy beengedjék őt is:-)Igazából ezzel a géppel semmit sem lehet fotózni rendesen.Komponálni sem,mert a kereső teljesen mást mutat,legtöbbször bele sem nézek.Fókuszát is nehéz a három lehetőségből beállítani és hát sötétben sem egy világbajnok.Többnyire a gyülekezést fotóztam ameddig volt még fény.Majd a legjobb részre,az esőre el is fogyott a filmem,ráadásul mohóságom miatt addig tekertem szegény Hi-Matic-ot hogy bele is szakadt a film,gépestől vihettem hívatni:-)Minden esetre emlék gyanánt talán elmennek ezek az Ilford Pan 400 ra készült képek,azért a semminék kicsivel többek:-)A legtudatosabb talán a "család Depeche Mode koncerten" turistakép,amit egy biztonsági őr csinált rólunk:-)))))







Depeche Mode -It's no good

2 megjegyzés:

  1. Én is kint voltam a koncerten! Nagyon élveztem, szuper volt! Régi nagy kedvenceim nekem is. Feleségemmel is a DM révén ismerkedtünk össze annó! :)

    Én sajnos nem mertem kivinni semmilyen gépet, de utólag már bánom, mert láttam, hogy kutyát nem érdekelte mit viszek be.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen,egy kis zsebkompakttal azért lehetett volna jó képeket csinálni.Egy tükröst azért nem engedtek volna be.Igazából ezek a tiltások szerintem csak erre a kategóriára vonatkoznak,mivel az már profi felszerelésnek számít.

    Na majd januárban:-)))

    Köszi hogy írtál!

    VálaszTörlés