2011. október 19., szerda

11 október 19

Köszönhetően egyre bővülő ismeretségemnek a fővárosi szegényeket segítő szervezetek körében több új fotós projektet is elkezdtem már. Egy ilyen véletlen folytán sikerült eljutnom az Erzsébetvárosi Gyermekjóléti Központ segítségével a hírhedt Verseny utcai bérházba is a Keleti pályaudvar szomszédságában. Hasonlóan az Illatos úti dzsumbuj sorozatomnál itt is igen nehéz körülmények közt élő emberek mindennapjait próbálom majd megmutatni képekben. A munka még csak most kezdődött és remélem sikeres lesz és fotóim hozzájárulnak majd ahhoz hogy több figyelmet szenteljen a társadalom Budapest szegényeinek problémáira.


Kálmán bácsi

Több mint 30 éve él a hírhedt Verseny utcai bérházban amit az önkormányzat szeretne minél hamarabb felszámolni. Vidékről költözött fel Pestre és dolgozott a fővárosban, most nyugdíjas. 2 gyermekét és nem olyan rég feleségét is elveszítette.Neki már csak az ütött kopott, komfort nélküli lakás maradt...

4 megjegyzés:

  1. "remélem sikeres lesz és fotóim hozzájárulnak majd ahhoz hogy több figyelmet szenteljen a társadalom Budapest szegényeinek problémáira."
    "Neki már csak az ütött kopott, komfort nélküli lakás maradt..."
    Ezt a két mondatot szerintem gondold újra Zoli, és akkor valóban nagyon jó képek születnek majd.:)
    Puszi, Gabi.

    VálaszTörlés
  2. Hát most így hirtelen nem tudom miért kellene ezeket a mondatokat átgondolnom,remélem leírod nekem:-)

    Köszi

    VálaszTörlés
  3. Szia ebben az utcában lakok és ismerem az öreget meg az egész familiát....és hát mit se mondjak a 16 ft-os feles (a 0,05-s szilva a kedvence) nagyon jó barát meg a kannás bor de a munka ismeretlen fogalom abban a házban.... hát ezért gondold át mert nemrég vittek el pár jóakarót abból a házból mert dolgoztak csak hát éjjel és nem törvényes keretek közt....

    VálaszTörlés
  4. Én abban a házban laktam, ahol az öreg. Vele semmi probléma, de a családja... A házban mindenki félt, vagy még talán ma is az a pár lakó, aki ott van még, fél. Le zárt lakásokat törtek fel, fenyegették, meglopták a többit a lakót. Itt java részt idősebb generáció van még jelen. Az öreg ugyan dolgozott régen, de a családja, csak a segélyekből, családi pótlékból, meg "utcai életből" élt. Amikor elvitte a gyámhivatal a gyerekeket, megszűnt az a fajta "jó lét" számukra. Ennyit erről. Tudnék mesélni, arról elég sokat, hogy mik folytak abban a házban. Az öreget személy szerint sajnálom én is, de azt azért megjegyezném, hogy a családja miatt került oda ahol van. Egyébként abban a házban a lakások 98%-a komfort nélküli. Pl. WC a gangon van. (közös)

    VálaszTörlés