2011. július 9., szombat

11 július 09

Eléggé eltűntem a héten, nem véletlen, az idei első esküvői fotózásomra készültem. Már előre megvettük a BalatonSound jegyet is, de az utolsó pillanatban lefújtuk az egészet, nem tudtam volna a fesztiválról beesve megcsinálni a szombati esküvőt. Helyette hazamentünk Bajára pihenni egy kicsit aminek mint utólag kiderült nem lett jó vége. Ritkán vagyok beteg, de a családnak sikerült megfertőznie és sikeresen ágynak estem az esemény előtt egy nappal. Még mielőtt teljes armageddonba menne át az egész történet megnyugtatok mindenkit hogy reggelre jobban lettem, és ahogy kell meg is jelentem a megbeszélt időpontban:-)

Veronikát és Csabát egy tavalyi esküvőm révén ismerem, Zita és Dezső voltak olyan kedvesek és beajánlottak Nekik. Hát igen, a mai világban a személyes tapasztalat és megerősítés számít a legtöbbet egy esküvői fotósoknak. Így már az első megbeszélésünkön biztosítottak hogy szabad kezet kapok, de biztos is voltam benne miután megismerkedtünk hogy érzelmekben gazdag, szép nap lesz.

Korán kezdtem, már a készülődést is fotóztam. Szépen kényelmesen HÉV-re ültem, bár még éreztem némi levertséget és nagyon meleg is volt kora reggel, de nekiindultam a feladatnak. Veronika kijött elém és már mentünk is szépítkezni:-) A kis kozmetikában kevés helyem volt fotózni, de hála a tükröknek voltak lehetőségek. A fodrászatban már kényelmes volt és itt még több tükör segítette a tér fokozását. Szeretem a készülődések fotózását, annyi alkalommal fotóztam már sminkelést, fodrászokat hogy álmomból felkeltve is menne már szerintem:-)





A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, nem kellett sietni minden egy helyen volt. Mikor végeztünk felmentünk Veronikáékhoz ahol Csaba már öltözött. Kicsit erőt gyűjtöttem, és elkezdtem felmérni a lakás adottságait. Fény volt elég és hát az elmaradhatatlan tükrök is ott lógtak ahol kell::-) Körbeugráltam a készülődőket, figyeltem a feszült hangulatot, itt már kezdett izgalmas lenni a dolog:-)






Végig a fiatalokkal utaztam, Vera édesanyukája volt a sofőr, aki láthatóan nagyon élvezte hogy használhatja a dudáját:-) Sokan integettek nekünk és Csabáék is vidáman intettek vissza mindenkinek.



A polgári szertartás az Óbudai Városházán volt és a család és a meghívottak már ott vártak minket. A napon kb 40 fok, de bent kellemes hűvös levegő fogadott minket. Az egész épület szép világos volt, a házasságkötő teremben áradt a fény , egyszerű és letisztultan berendezett terem volt.




Miután minden vendég megérkezett elkezdődött a ceremónia ahol remekül lehetett követni az eseményeket. Volt hogy vakuztam, de elég jól lehetett fotózni nélküle is. A pódium körül jól tudtam mozogni és hát az ifjú pár csak úgy virult:-) Miután kimondták a boldogító igent és elcsattant az első hitvesi csók a vendégek gratulációja következett.







Csabán és Veronikán is látszott hogy kicsit megnyugodtak, a városháza előtti téren egy gyors csoportkép után az árnyékban keresett mindenki menedéket. A násznép megnézte közelről őket, a gyűrűt és persze gratulált a friss házasoknak.






Egy gyors kitérő után elindultunk a Mezőgazdasági Múzeumba a beállított képeket fotózni. Veronikáék választották ezt a helyet és meg kell mondjam nagyon élveztem a fotózást itt. Gyönyörű ez az épület és tökéletes helyszín volt a kinti hőség elöl menekülve. Nagy ablakai voltak, színes üvegekkel, szép fényhatásokkal. Ez a hely lehetőségek tárháza, tökéletes eső esetére pl. Végül sikerült meglőni a portfólió nagy részét kényelmesen, jó kedéllyel. Veronika és Csaba nagyon jó modellnek bizonyultak, szinte alig kellett őket instruáljam. Egyszerűen áradt belőlük a szerelem én pedig nyomtam a gombot ezerrel:-)









Ameddig mi a Múzeumban időztünk a család kezdett összegyűlni a Vajdahunyad vára kápolnája előtt. Mindenki megörült mikor meglátta a fiatalokat, izgalommal vártuk a templomi ceremóniát.




Sok vendég jelent meg itt is, alig fértünk el a kis kápolnában. Itt sajnos nem volt annyi helyem mozogni és fénnyel sem voltam túlságosan ellátva. Nehezítette a munkát még hogy nagyon meleg volt, a hőségriadó megizzasztott néhányunkat a templomban. De nem a menyasszonyt és a vőlegényt, akik isten színe előtt is kimondták az igent és örök hűséget esküdtek egymásnak:-)








Szép ceremónia volt, mégha voltak nehézségek is, ez egy fotóson nem látszhat, az események pedig csak zajlanak tovább. A 2 ceremónia viszonylag gyorsan és jó hangulatban, könnyedén lezajlott egy jó kis estét jósolva. Még néhány képet csináltunk a parkban és a hídon ahol Csaba megkérte Veronika kezét és elindultunk a vacsora helyszínére Budakalászra.






A vacsora és a buli egy nagyon hangulatos pincészet és étteremben volt ahol mindenki maximális odafigyelést és kiszolgálást kapott. Hűsítőkkel vártak minket és az este egy borkóstolóval folytatódott, ahol különféle jóízű és neves borokat kínáltak.




Ezután felvonultunk az étterembe ahol mindenki elfoglalta a helyét, enyhítette szomját a nagy melegben és beszélgetésbe kezdett. Az események folyamatosan zajlottak körülöttem, alig győztem elkapni a hangulatos életképeket. Szeretem ezt a fázisát az esküvőknek, ilyenkor kicsit mindenki felszusszanhat, főleg az ifjú pár, de a fotós is:-)






A vacsora után vicces játékok és egy film lejátszása következett. Megdöbbentő volt milyen profin és odaadóan álltak ehhez a meglepetéshez a barátok, családtagok, rég láttam ilyen érzelemdús és ötletes felvételt. Sok fiatal vendég volt a baráti körből és nagyon érezhető volt hogy itt nem friss kapcsolatokról van szó,hanem régi, őszinte barátságokról.





Varázslatos hangulatban telt az éjszaka, mindenki, köztük én is nagyon jól érezte magát. Kár hogy kezdtem kicsit fáradni már az egész napos hajtás után és tekintve azt is hogy nem 100%osan indultam ma reggel. Minden esetre az éjszaka történései nem hagytak elaludni, beindult a tánc és egymást váltották a barátok vidám játékai.











Aztán ahogy teltek a jókedélyű órák, úgy kezdtek eltávozni a vendégek is, először természetesen az idősebbek. Megvolt a tortavágás, az ajándékokat is mindenki odaadta az ifjú párnak, már csak a fergeteges tánc volt hátra. Egy ideig még fotózgattam ahogy ropják a fiatalok, de éjfél után már kezdtem feladni és elindultam Pest felé. Természetesen a buli nem ért véget:-)




Veronika, Csaba! Nagyon örülök hogy végül a betegség nem vett le a lábamról és én fotózhattam ezt a szép napot. Köszönöm Nektek a és családotoknak, vendégeiteknek az együttműködést, a lehetőséget hogy gyönyörű esküvőtöket megfotózzam és egy új lendülettel nézzek a hátralévő felkéréseim felé!

Sok boldogságot Nektek!

3 megjegyzés:

  1. Tudsz segíteni? egy waltix márkájú fotóapparáthoz szeretnék filmet venni csak nem tudom hol és milyen kéne, ha meg elviszem akkor semmiért is kirabolnak.asszem olyan 1940 körül készülhetett a gép.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönjük a gyönyörű képeket, és hogy félig betegen is végig velünk voltál!

    Verka&Csaba

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök hogy tetszenek a képek,én köszönöm a bizalmat!

    VálaszTörlés