2012. szeptember 4., kedd

12 szeptember 04

Már ismerhetitek ezt projektemet mert többször posztoltam róla korábban. Többek közt azelőtt is hogy elküldtem a kidolgozott anyagot a Winephoto pályázatára. Ennek apropóján térek vissza újra a témához egy a sorozatból kimaradt képpel, mert megtudtam hogy A Verseny utcai dzsumbujban készült Ivett és Dezső naplója című sorozat a Winephoto nemzetközi pályázatán harmadik helyezést ért el. Óriási öröm ez számomra több okból is. Az első az hogy nem gondoltam volna hogy egy kényszerűen lezárt sorozat felkelti majd a zsűri érdeklődését, annak ellenére hogy tudtam vannak jó képek benne. Nem éreztem benne akkora erőt. A másik dolog az hogy talán nem is nyertem még fontos fotózsurnaliszta témájú pályázaton sorozatommal.Ez egy hatalmas visszacsatolás most nekem, tekintve azt hogy az ez évi fontosabb anyagaim vagy félbe vannak hagyva, vagy a hűtőmben állnak, vagy még el sem kezdtem őket:-) Illetve azt is meg kell jegyezzem hogy a tavalyi mezőnyt tekintve igen erős sorozatok nyertek, remélem miután publikálták a teljes kiállítási anyagot idén is így fogom érezni.

A korábbi bejegyzésben megismerhettétek Ivett és Dezső szomorú történetét amit sajnos azóta nem állt módomban követni. Egész nyáron rengeteg elfoglaltságom volt és annak tudatában hogy Dezsőt már hosszú ideje nem engedik szabadon, úgy éreztem az a sorozat, amit én elképzeltem és meg akartam fotózni róluk sajnos semmivé foszlott. Ivett nem bírta egyedül megteremteni a kicsi ellátásához szükséges alap feltételeket és sajnos visszatért a Verseny utcába is nem sokkal azután hogy beköltözött az anyaotthonba. Azóta Kristófot elvette tőlük a gyámhivatal és a kicsi nevelőszülőkhöz került, Dezső pedig továbbra is a Venyige utcai börtönben várja az ítéletét...




Diary of Ivett és Dezső

(this photo is not in the serie)

Budapest

2012

Winephoto International Photo Contest 3rd place


5 megjegyzés:

  1. gratulálok a helyezéshez! :3

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Szerettem ezt a sorozatot, sajnálom, hogy nem lett happy end.

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt Balogh Zoltán!
    Először is gratulálok az eredményéhez, illetve a szép a képeihez. Lakik ott egy mozgáskorlátozott kislány, talán az eredményesebb és sikeresebb lenne. A minden napjait megélve, biztosabb sikeresebb lenne, mint a bűnözök, börtöntöltelékek képei.
    Üdvözlettel! Lippay Magdi

    VálaszTörlés