2012. március 6., kedd

12 március 06


Verseny utca-Az első találkozás

2011 október


Korábban blogoltam már erről a témáról, tavaly októberben kezdtem el fotózni a Verseny utcai bérház lakóinak életét és ez a projekt azóta is tart. Elég sok kép készült már, ezért kissé le is vagyok maradva a velük. Ma az első fotózásomról és élményeimről írok és mutatok képeket erről a nagyon érdekes helyről.Az Erzsébetvárosi Gyermekjóléti Központ munkatársával jártam itt,de korábban sokszor elmentem már a Keleti pályaudvar mögötti utcában és lestem be a kapuján, néztem az embereket ahogy a bejáratnál beszélgetnek.






Kálmán bácsi mindig a bejáratnál van, minket is ő fogadott, a hátsó épületben lakik. Rögtön elkezdte mesélni életét, nemrég vesztette el feleségét. Készségesen vezet körbe a kissé romos bérházban és mutatja meg hol lakik. Minden nap kirak egy pohár kávét és egy szál cigarettát a volt nejének az ablakba, nagyon megviselte halála.




Közben folyamatosan az udvart nézem, akkor elsőre nagyon békésnek tűnt, még jó idő volt, szépen sütött a nap. Mindenki csinálta a teendőjét, én fotóztam a frissen látottakat. Őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam, bár a hátsó épület méltán hírhedt. Többnyire ott fotóztam és örültem hogy elsőre sikerült ennyire befogadó embereket találnom ez mindenképpen arra ösztönözött hogy folytassam a munkát itt és találjak érdekes sztorit magamnak.



Ettől az októberi naptól számítva elkezdődött az a hosszú fotós munka aminek gyümölcsét ideje lenne már feldolgoznom és feltöltenem ide. Azóta több projekten dolgozok egyszerre és az egyiket a Verseny utcai ismereteknek köszönhetem. Szóval szociófotóban nem lesz hiány az elkövetkező hónapokban a blogomon...

3 megjegyzés: