2011. április 27., szerda

11 április 27

Mondanom sem kell, reggelre alig éreztem a lábam és 6 db ormótlan vízhólyag duzzadt a talpamon. Még ez sem tántoríthatott vissza abban hogy elinduljak, mivel ma volt Dina nagy napja, ma derült fény arra ki nyeri az Open kategóriát A Sony World Photography Awardon. Korán keltem hogy elmenjek Dina elé a hoteljéhez. Utána rögtön vissza is jöttünk Camden Town-ba hogy megmutassam neki a piacot, osztatlan sikere volt:-)A bohém városrészben sétálgattunk és vártuk a délutánt közben én folyamatosan lőttem az életképeket,bár agyban már az esti gálán jártam.








Aztán ahogy teltek az órák megérkezett Viki és Szandra is akik szintén közreműködtek a nyertes képben, ők ma érkeztek és csatlakoztak hozzánk Camden Town-ban. Nagy volt az idegesség, a készülődés és mivel London elég nagy biztosra akartunk menni és előbb is elindultunk a Gálára. A londoni Odeon moziban rendezték meg ezt az igen exclusive rendezvényt. Vörös szőnyeg meg minden:-)A világ legnagyobb fotósaival szívhattunk egy levegőt az aulában és vártuk feszülten hogy leülhessünk. Egy hatalmas mozi teremben néztük végig a több mint 2 órás díjátadó gálát. Komoly menetrend volt, igen komoly felszólalókkal, díjátadókkal a fotós szakma ikonjaival. Az amatőröket sajnálatos módon igen gyorsan lezavarták, és így gyorsan kiderült hogy nem Dina képe nyert:-(Nem kicsit voltunk csalódottak, itt már minden esélye megvolt hogy a legjobb legyen. A 10 kategória győztesét ki sem hívták, csak az overall winnert.Ez a profikhoz képest, ahol minden kategória nyertese kezet rázhatott a színpadon szerintem nem volt valami méltányos. Minden esetre élmény volt végignézni 2010 legnagyobb képeit és élőben látni azokat az embereket akik a kortárs fotográfia legmeghatározóbb személyiségei ma.






A gála végeztével már kicsit csendesebben tértünk vissza Camden Town-ba együtt a többiekkel ahol azért ittunk egyet Zolinál Dina sikerére. Mert ugye több tízezer kép közül kategória győztesnek lenni a világ legrangosabb fotós szervezete a WPO szerint nem kis szó és Dina csak nyerhetett ezzel az egésszel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése