2011. április 30., szombat

11 április 30

Nem is tudom mikor, de nem olyan régen jött az ötletem,hogy ha már van Dina gépében multiexpo lehetőség, kipróbálom élesben is. Pont kapóra jött a mai Critical Mass , ahova amúgy is kijöttem volna, így legalább konkrét koncepcióval érkeztem. Minden portré mögé be akartam fotózni egy mozgalmasabb életképet a felvonulásról úgy hogy a végső képet rá kellett képzeljem. Nem egyszerű ennek a technikának a használata főleg úgy hogy közben optikát kell cserélj, és a D90 valamiért egy idő után leállította a multiexpot, így a második képet már nem tudtam ráfotózni az elsőre. Sietni kellett a két fotó között. Azt a szisztémát találtam ki,hogy kifigyelem a hátteret, gyorsan keresek egy érdekes portré arcot és odahívom ahol a háttér képet szeretném lőni. Elkészítem az életképet, majd gyors optika csere után az előre lebeszélt portrét. Ez a munkamenet nagyon jól működött, gyorsan gyűltek az arcok ahogy Dinával követtük a bicikliseket. Nagyon sokan voltak, talán eddig a legtöbben, remek érzés volt sodródni a tömeggel, minden sarkon valami érdekeset látni. Mondjuk én inkább csak a portrékkal foglalkoztam amik a városligeti bicikli emelésre kényelmesen el is készültek. Íme a nap termése:








CM2011

Budapest

Nikon D90 multiexpo

4 megjegyzés:

  1. Akkor kapcsol ki a multiexpó a NIKON-on, amikor a fénymérő is. Ha a két expó között félig lenyomod az expó gombot, a fénymérő nem kapcsol ki és nem veszik el az első expó. Így akár órákat tölthetsz a két expó között, csak az ujjad kell hogy járjon :)
    Annó én azért használtam átmenetes szürke szűrőt és fekete kartonlapot az optika előtt, hogy az arcok részletei ne vesszenek el annyira.
    Jó kis sorozat lett, gratula.

    VálaszTörlés
  2. jazza,Lacus,köszönöm:-)

    Nah ezt jó tudni:-)Én közben optikát is cserélgettem,azt hittem azért:-)Annyira mondjuk én nem készültem erre rá, a szerencsének volt köszönhető hogy ezek a képek ilyen formában összeálltak.Volt egy elképzelésem,de inkább csak kísérletezgettem:-)Köszi Gergő!

    VálaszTörlés