2011. március 23., szerda

11 március 23

Azon felül hogy fullasztó náthával keltem, szépen indult a nap. Nem kis meglepetésemre már 12 óra körül kb 2x annyian nézték meg a blogom mint átlagosan szokták. Gyorsan rájöttem hogy Dina flickr oldala és a Sony World Photography Awardon elért fantasztikus eredményének tudható be ez a "szárnyalás":-)Gyorsan ki is használnám ezt a nézettséget és a segítségeteket szeretném kérni egy már régóta húzódó dilemmámban.A londonstreetphotographyfestival.org pályázata az a verseny ahol már rég eldöntöttem hogy megmérettetem képeim.A 30 fontos nevezési díj mellet megéri megpróbálni hisz iszonyat presztizse lehet itt jól szerepelni, és a nevezési díj is elkölthető a Blurb oldalán.Hosszú és nehéz válogatások vannak már mögöttem, hisz rengeteg fotóm van a témában, de Dina segítségével már szinte teljesen kész vagyok az anyaggal.Viszont egy fotót mindenképpen ki kell még venni a válogatásból mert csak 8 képet lehet küldeni.

Kíváncsi lennék nálatok melyik a leggyengébb láncszem:-)


11 megjegyzés:

  1. mind nagyon klassz, de ha egyet ki kellene rostálni, akkor a 4-est (kártyalapost) venném ki. hozzáteszem az is klassz. ez az első érzésem.
    hajrá(f)! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nehéz választás, technikailag szerintem egyiket sem lehetne kilőni igazán, de én az esetleges közhelyveszély miatt a metrós parasztnéniset lőném ki vagy a kubában(?) a hullámok mellett sétáló gyerekeket (inkább az utóbbit, mert a nénisben legalább van valami jellegzetesen lokális íz, már ha ez számít a pályázaton), vagy kompozícós alapon a két bemozdult esernyős emberest, mert az a kőfal meg a színek miatt talán kicsit túl statikus vagy levegőtlen (a többihez képest).

    VálaszTörlés
  3. visszajöttem! :)

    mégiscsak nagyon klassz az a kártyás is. egyedi, elgondolkodtató, nem hétköznapi. maradjon! :)inkább mást mondanék. :)

    legyen a 8-as. bár az is nagyon jó kis street fotó szép fényekkel, hangulatos utcával, jó pillanatban elcsípett alakkal, klassz kompozícióval, mégis ilyesmit, ehhez hasonlót talán többet látunk jártunkban, keltünkben a neten.

    talán segítettem, talán nem. :)

    VálaszTörlés
  4. én az ötödiket.

    VálaszTörlés
  5. Zoli,én Tőled még egyetlenegy streetképet sem láttam. Ezek sem azok!Nem akarok itt Jorgensent meg Stuartot belinkelni, mert bizonyára ismeritek őket.
    Egy streetphoto legyen egy kicsit megmosolyogtatóan abszurd, legyenek tárgyi összefüggések, legyenek non-verbális kapcsolódási pontok az emberek között, stb, stb, stb...

    VálaszTörlés
  6. itt nincs megkötés, hogy más pályázaton nyertes kép nem indulhat? gondolok itt a sajtófotós képedre, mert akkor megoldódna a dilemma, ha nincs, akkor a 8-ast venném ki, szerintem a többi sokkal erősebb

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen a sok hozzászólást és segítséget, a nagy látogatottság megtette hatását:-)

    Átrágtam még egyszer a dolgot,elolvastam a kiírást újra(lehet küldeni máshol eredményt elért képet)és természetesen figyelembe vettem a Ti véleményeteket is.Arra jutottam hogy a 8. képet veszem majd ki.Utólag visszanézve az tűnik a leggyengébbnek, nem titok hogy sok fotóval már értem el eredményt ebből a válogatásból.

    Zoli,teljesen igazad van.Az én képeim nem kimondott street fotók.De én soha nem is ragaszkodtam semmilyen az alkotást leszabályozó meghatározáshoz.A képeim legtöbbször magam sem tudom kategorizálni, korábbi írásaidból is azt vettem ki hogy sokszor te sem tudod:-)Én úgy gondolom hogy ahogy más fotós válfajoknál, itt is kezdenek elmosódni a határvonalak és ez csak öröm a magam fajta talált képes fotósnak.Már lassan 3 éve fotózom folyamatosan Budapest utcáit,és örökítek meg különféle élethelyzeteket amik ha a street fotózás íratlan szabályainak nem is felelnek meg a London Street Photography Festival kiírásnak eleget tesznek és ismerve a brit fotós ízlést gyanítom hogy a top merítés tele lesz dokumentarista jellegű utcai életképekkel.:-)

    Aztán most már folytathatnánk egy sör mellett a beszélgetést!:-)

    VálaszTörlés
  8. Mérhetetlenül elkeseredett lennék, ha a top 10-be "egyszerű" dokumentarista életképek is bekerülnének. Hiszem, hogy a képmezőn belüli változatos fények ill. a megismételhetetlen, abszurd pillanatoké lesz a főszerep.

    VálaszTörlés
  9. szerintem nem lehet választani mert mindegyik egy fontos tanítás ;) 1kép járható út ,2kép levitáció vagy a könnyedség érzése, 3kép a fény ami életet lehel a létezésbe , 4kép a láthatatlan titok , 5kép kapcsolat , 6kép borura derű , 7kép a végetelen mozgás , 8kép az arany középút , 9kép a vidámság megosztása ...tehát ez mind fontos :D sunca

    VálaszTörlés