2010. október 5., kedd

10 október 05

Annyira vicces és egyben kegyetlen az élet,pont minap írtam arról hogyan készülök a pályázatokra,tanácsokat adtam nektek erre most arról beszélhetek hogyan ne csináljátok.A hírt ma kaptam,de két napomba telt amíg magamhoz tértem abból a sokkból ami ért.Most megosztom veletek ezt a sztorit, mert ebben az ügyben mindenképpen állást szeretnék foglalni nyilvánosan is , hisz sok helyen megjelent a hír az eredményről.A World Tourism Organization World Tourism Day Photo Contes-ről van szó ahol az Indian Summer című képemmel első díjat értem el.Valószínűleg fotós karrierem legnagyobb hibáját követtem el mikor nem voltam elég körültekintő a nevezéskor és az elküldött 3 kép közé bekerült egy olyan fotó ami nem felel meg a pályázati kiírásoknak.Pont ez a kép volt az ami először az örömöt és a nyereményt és végül ezt a szégyent hozta rám.Diszkvalifikálták a képet,mivel az elért egy részeredményt a kolo.com fotópályázatán.





Természetesen elismerem hogy hibáztam és ezzel elestem a lehetőségtől hogy Kínába utazzak,ráadásul viselnem kell hogy szakmailag is megbuktam azon a terepen ahol azért volt már némi tapasztalatom.Mindezek mellett azt tudni kell hogy nem rosszhiszeműség vezérelt a kép indításával,hisz azért arra figyelek hogy olyan képeket válogassak amik a szabályzatoknak megfelelnek és többnyire az új képeim pörgetem.Nagyon hajtós két hónap áll mögöttem ahol sok teendő és a szétszórtságom miatt igen sok hiba lehetőség csúszhatott be.Az utolsó pillanatokban küldtem el a fotóimat egy pályázatokban igen dús időszakban ahol volt úgy hogy egyszerre 15-20 versenyen is ott volt képem.A két pályázat nevezése között pár hét telt csak el,összefolytak már a képek a nagy dömpingben.Ezek után rá kellett most jöjjek hogy én is ember vagyok,és igen is hibázhatok.Remélem azon felül hogy én egy életre okulok ebből az esetből más figyelmét is felhívom és nem követi el azt a hibát amit én most elkövettem...


13 megjegyzés:

  1. Úristen... :/// de mi volt a baj a képpel??? annyira sajnálom :((( És ne aggódj a szakmai hirneved miatt. Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy nem rossz szándékból tévedtél..

    VálaszTörlés
  2. ja most esik le szal olyan kép volt ami már más pályázaton ért el eredményt???

    VálaszTörlés
  3. Igen,részeredményt,de publikálva lett végül is.

    Szívás...

    Köszönöm a kedves szavakat Virgonc

    VálaszTörlés
  4. nagy kár:( én is nagyon sajnálom, pedig már előre készültem a kínai sorozatokra, az érdekes nézőpontokra, kultura szemléletre...
    rendszeres betekintőd vagyok egy ideje, és megmondom hogy eddig nem volt egyetlen kép sem, mely meg ne érintett volna, vagy valami mélyebb mondanivalót ne találtam volna mögötte, ezért is vártam már a kinai képeket...
    (,) de föl a fejjel, jön majd másik lehetőség

    VálaszTörlés
  5. Szia Zoli,
    nagyon sajnálom, hogy ez nem jött össze. Én még nem nagyon hallottam olyanról, hogy kihirdetnek egy nyertest, majd megfosszák az első helytől. Én is sokat pályázgatok és ebbe a csapdába bármikor belesétálhat bárki minden rossz szándék nélkül. Összefolynak a képek, az időpontok, mikor küldte, mikor hirdették ki, hiába rendszerezi az ember, becsúszhat a hiba. Nem mentesít de, érdekes lehet hogyan vették ezt észre. Ők kerestek rá? Akkor talán megtehették volna ezt az eredményhirdetés előtt. Valaki szólt? Akkor no comment.
    Azelőtt érte el ezt a részeredményt, hogy elküldted, vagy már utána?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom én is ami történt, de annyira őszinte és megható számomra, ahogy ezt lereagáltad és ahogy ezt tudattad a bejegyzésedben velünk...

    VálaszTörlés
  7. Én is sajnálom Zoli! Bárcsak mindenki ilyen becsületesen bevállalná a hibáját... Szerintem eljutsz Te még Kínába egy szép napon! ;)

    VálaszTörlés
  8. nagyon sajnálom
    sosem értettem miért baj az a kiíróknak, hogy máshol már elért eredményt. főleg ha csak részeredményt.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sajnálom a történteket, de nem kevés "fotóstárs" megirigyelhetné a lelki-ismeretességedet - ha nem egy pályázat, de az élet biztos gondoskodik a kínai utadról.

    VálaszTörlés
  10. Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatot, és ne bánkódj (de persze bánkódj, de ne sokáig), azt azért látod, hogy elismerik amit csinálsz és ez így is marad, fel a fejjel amíg van!

    VálaszTörlés
  11. Azért az tény hogy nagyon sok fotós nem veszi figyelembe a pályázati kiírásokat, több olyan fotópályázat is volt már ahol szerepelt a kiírásban hogy nem szabad photoshoppolni aztán mégis nyílvánvalóan agyonszerkesztett képeket láthattunk a nyertesek között.
    Ezzel most nem rád céloztam, egyértelmű hogy véletlenül történt, nem könnyű észben tartani hogy melyik kép melyik pályázaton ért el valamit,főleg ha ilyen sokra nevezel, ráadásul ez szerintem elég ostoba kikötés, nem is értem miért találják ki. Nagyon sajnálom hogy így jártál,nagy csalódás lehet de ne keseredj el, remélem hogy a jövőben nyerni fogsz ismét...

    VálaszTörlés
  12. Én értem a kikötést. Nem a fotós érdeke a lényeges, hanem az ő szempontjaik. Gondolom "szűz" képeket szeretnének maguknak, ehhez a nagy eseményhez.

    VálaszTörlés
  13. Gergő:

    Nem nagyon tudni semmi konkrétumot mert azóta nem írnak vissza nekem,ma pedig a képemet is leszedték a weboldalról.Ennyi...

    A részeredményről kb 2 héttel korábban értesültem mielőtt küldtem a képet erre.De mivel részeredmény volt feledésbe is merült.

    És Mindenki:

    Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat,rengeteget jelent nekem hogy kiálltok mellettem.Nagyon megtörtem a hír hallatán,de amit írtatok segített abban hogy tovább tudjak lépni.Ma már fotóztam is:-)))

    VálaszTörlés