2010. június 20., vasárnap

10 június 20

Furcsán érzem magam mostanában,sokszor úgy hogy egy helyben taposom a földet magam alatt,hiányzik valami olyan téma ami igazán megmozgat.Nem is olyan rég ezek a többnyire véletlenek(amik nincsenek ugye:-) jöttek maguktól.Így volt ez azzal is hogy csinálok pár képet az Illatos úti dzsumbújban 2007 nyarán.Teljesen véletlen jött az ötlet a tv-t nézve pattant ki,elmentem és több hónapon keresztül visszajártam gyűjteni a képeket.


"2 hete elmentem oda a filmessel és egy 28-135 zoomal-legolcsóbb felszerelés a nyakpánt a csuklóra tekerve-megnézni a helyet.A híradóban láttam előtte pár nappal,és kíváncsi voltam milyen.Nézelődtem az udvaron,mikor megszólított egy idős roma asszony,aztán beszélgettünk egy ideig.Szerettem volna lefotózni,de eléggé beteg volt,nemrég jött ki a kórházból,ezért kérte hogy inkább ne,de megbeszéltük hogy visszajövök máskor.Ez a visszatérés volt most hétvégén,persze már teljes menetfelszerelésben.Mondjuk kicsit aggódtam a digi váz és a jobb obijaim miatt.Vettem banánt a néninek,jobbulás gyanánt,persze nem titkolt szándékkal hogy a bizalmába férkőzzek(talán ez még nem etikátlan).Szóval visszamentem és már be is hívtak,a néni szólt mindenkinek hogy "fain csávó" vagyok,úgyhogy utána már nyugodtan tudtam fotózni.Meg is kértem hogy mire legközelebb vissza megyek beszéljen másokkal is,talán őket is tudom majd fotózni.Ennyi.Apróságok.Odafigyelés és az hogy nyitott legyél a problémáikra,meghallgasd őket és ne táplálj előítéleteket.Szerintem ezek a legfontosabbak.Nagyon elszomorító volt amit ott láttam,és ennek ellenére minden másodpercben éreztem rajtuk az őszinte életörömöt.Hisz nincs különbség köztük és köztem,ugyan olyan emberek.Csak egyszer szóba kell elegyedni velük.Én már régóta így gondolkodom,hiszem hogy a képeim segítenek majd másoknak is ezt megérteni. "

Olvasom mit írtam akkor az egészről a Fotozz.hu-n, látom a lelkesedést,az élményt és már tudom azt hogy ez az egész sorozat mennyit segített abban hogy fejlődni tudjak,hatalmasat lendített rajtam mentálisan.Egy ehhez hasonló véletlenre lenne szükségem mostanában is...








Élet az Illatos úton

Budapest

2007

Konica Minolta 7D

9 megjegyzés:

  1. Felejthetetlen sorozat. Kedvenc még mindig az utolsó előtti sor első képe..

    VálaszTörlés
  2. Hatalmas sorozat, az ilyeneket tartom a legtöbbre, grat!

    VálaszTörlés
  3. NAgyon jo kis sorozat lett.. gratulalok... a 2 gyerek csoportos kep a kedvencem...

    VálaszTörlés
  4. Korszakos képek. És nagyon jók! Igazából nem baj, hogy eltűnt, de az jó, hogy előtte megörökítetted ezt a külön világot. Persze most is létezik, csak szétszóródva.

    VálaszTörlés
  5. nagyon sajtófotó szagot érzek:) remek sorozat!

    VálaszTörlés
  6. remek munka,maximális tiszteletem a tiéd!

    VálaszTörlés