2009. november 26., csütörtök

09 november 26

Már korábban bemutattam Enikőről egy sorozatot amit a Margit szigeten fotóztunk még ősz elején.Ennyi időnek kellett eltelni hogy feldolgozzam a 6x6-os képeket is,amik szerintem jobbak lettek mint a digik.Szerintetek?




Horváth Enikő

Pentacon Six TL +Biometar 80/2.8+Ilford XP2

12 megjegyzés:

  1. nagyon jók. imádom a p.six-et! főleg a 80-as biometart. (a legtöbbet használt obim)
    a két középső főleg!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,örülök hogy tetszenek

    VálaszTörlés
  3. Ne haragudj, de továbbra sem tetszenek a modellfotóid.
    Ajánlanék a figyelmedbe egy nagyon jó modellfotóst, érdemes megnézni a képeit.
    www.oldphoto.hu
    Vélemény?
    P.Júlia

    VálaszTörlés
  4. Véleményem kérted,leírom:-)

    Nem akarom megbántani az úriembert,de amit az oldalán láttam divat,portré és esküvői fotózás alatt az a középszerűség mély mocsara.És hát arra is rávilágított ez a galéria miért is nem tetszenek neked a képeim.Igazából lehet így is fotózni,mindent pöpecül élesre,részletesre,"normálisra" ,de minek.Ezt amit ott lát az ember kb bárki meg tud csinálni aki egy napnál többet birtokol egy tükörreflexes fényképezőgépet,netán van hozzá pár vakuja.Én is meg tudnám,de nekem nem célom megállni azon a szinten hogy azért keressenek meg,mert "jó" képeket csinálok és le tudom nyomni az expo gombot,netán a gép beállításhoz is értek valamit.Azért keressenek(és keresnek meg egyre többen)mert látva a képeim tőlem mást várnak mint egy telibevilágított bugyuta közhely.Ezzel nem a bizonyítványom szeretném magyarázni,csak azt elmondani hogy többet ér nekem negyed annyi felkérés,mintha ki sem látszanék a munkából,csak azért mert valamit nagyiparban véghez tudok vinni.Nekem ennél több kell,és többre is fogom vinni ezzel,nem látok más utat hogy kiemelkedjek egy olyan ország mezőnyéből ahol minden második lakos nyakában egy tükrös gép lóg.Annyira gyerekcipőben jár még Magyarországon a vizuális kultúra hogy sajnos jelenleg még erre van igény.De soha nem történtek nagy változások fantázia,kísérletezés nélkül.Ajánlom figyelmedbe a link ajánlóm,ott találsz ilyen hozzáállású és stílusú fotósokat,mert hát szerencsére ezt nem csak én gondolom így:-))

    VálaszTörlés
  5. Szia Zoli úr.

    Szeretnék egy akt sorozatot műmájer pózokkal egy műteremben, lehetséges *kérdőjel*

    Ha igen, egyeztessünk időpontot....nagyon tecccenek a képeid. Puszika.

    VálaszTörlés
  6. nagyon jók lettek
    (a második kép különösképp tetszik)

    VálaszTörlés
  7. Valami hasonlóra számítottam, de azért nem ilyen szinten. :((
    Egyáltalán nem igaz, hogy akinek van egy ilyen gépe és egy napja fotózik az tud olyan képeket csinálni. Szeretném , ha egyszer kipróbálnád a műtermi fotózást és csak utánna vélekednél róla negatívan. Több éves szakmai munka, elméleti és gyakorlati tudás van a képei mögött. Képes volt fejlődni, alkalmazni a fotográfia örökérvényű szabályait, alapjait, stb.
    És nem igaz, hogy ez kell manapság. Már senkinek sem kellenek a technikailag tökéletesen kivitelezett, szerkesztett, készített képek, mert már nem tudják az emberek értékelni a fotót magát, és a mögöttes szakmai tudást.
    Abban egyetértünk, hogy valahogy ki kell emelkedni a tömegből, hisz mindenkinek van már fényképezőgépe. Az a baj, hogy mind azt hiszik, hogy tudnak is fényképezni. Aztán próbálkoznak, próbálkoznak, nem úgy sikerül, de nem baj. Ráfogják, hogy ők tudatosan készítették így, és mivel a többség ma már nem tud fényképezni ezért hasonló hasonlóra talál elv alapján növi ki magát a sok "sz...r" fotó és fotós. Az, hogy te hova sorolod magad, az csak a te dolgod, ezekkel nem rád céloztam, hanem általánosságban beszéltem. De nem kéne pont olyan valakit leminősíteni, aki nem akar beállni ebbe a sorba, és nem ad táptalajt képeivel a hibaizmus elterjedésének a fotózásában.
    Én azt gondolom, hogy pont attól lesz olyan színes a fotózás világa , mert vannak olyan fotósok, mint te, és vannak olyanok, mint ő.
    Az, hogy többre fogod vinni. - Írod te. Ez nagy önbizalomra és optimizmusra vall, és csak remélem, hogy tényleg így lesz. Remélem eléred amit szeretnél, tényleg szurkolok, hiszen ez nehéz dolog. Csak egy valamit tisztázzunk, mit értesz az alatt, hogy többre? És ha már így felvetődött, mi a célod a fotózással? És ennek elérésben hol tartasz?
    Visszaolvasva úgy tűnik, mintha megsértődve reagáltam volna a véleményedre, pedig hidd el nem így van, teljesen objektív hangnemben íródott. :)))
    Ja, és köszi, hogy egyáltalán megnézted.
    P. Júlia
    P.

    VálaszTörlés
  8. A célom a fotózással az hogy egész életemben folyamatosan fotózhassak kedvemre úgy hogy másra nincs gondom és ezt azért el is ismerjék magas szinteken.Sokan vagyunk ezzel így:-)

    Az úrral kapcsolatban te kérted avéleményem,hát én leírtam őszintén,mégha nyers is volt lehet.Ilyen vagyok:-)

    Más ízlésvilágot képviselünk,ennyi a titok nyitja,ami ahogy te is írtad,kell:-)

    VálaszTörlés