2009. szeptember 6., vasárnap

09 szeptember 06

Már pénteken hallottam róla hogy A Budapest Pride felvonulást szervez szombatra,így az az aznapra tervezett lustálkodás Dinával valamelyest rövidebbre sikerült.Ráérősen indultunk ki az Oktogonhoz,hogy majd egy Burger King-es ebéd után csatlakozunk a tömeghez,de a karhatalom nem egészen így akarta.Már a Király utcában rá kellett döbbenjünk hogy nem lesz egyszerű hozzá verődnük a tömeghez,mert az egész Andrássy út hosszában le volt zárva.Már ebben a pillanatban meginogott bennem a lelkesedés,de azért elindultunk a Hősök tere felé,ahol be tudtunk jutni később a rendezvényre.Sok kérdést felmerít az emberben a szervezés,de mégis érthető a sok miért.Teljesen elszeparálva vonultak fel a budapesti és a hozzájuk csatlakozott nemzetközi meleg közösségek,viszont mindez megkérdőjelezi az egész esemény komolyságát.Mégis érthető a félelem,mert végignézve a becsatlakozó utcák kordonjai mögött habzó szájjal hőbörgő tömeget,igenis Magyarországon szükség van erre a biztosításra.Az egészről az az óriás plakát jut eszembe,amit odafelé menet kaptam el egy pillanatra az ARC órásplakát kiállításon:Európa-visszafordulni szabad(vagy kötelező) közlekedési jelző tábla....







Minden esetre úgy érzem érdemes volt kinézni ide,még ha bejutásunk nem is volt egyszerű.Kicsit flangáltunk a tömegben,Dina belekóstolhatott a Minolta rendszer nyújotta élvezetekbe,és elképesztő módon,végigsétálhattunk szombat délután a teljesen üres Andrássy úton,miután megunva a várakozást a tömeg elébe léptünk.Végül beültünk a Burger Kinge az Oktogonon,megkajáltunk,fagyiztunk egyet és végignéztük ahogy a tömeg elvonul előttünk,biztonságosan elkülönítve a rácsokat rángató ellentüntető tábor előtt.Welcome to Hungary.....



4 megjegyzés:

  1. háááátnemtom.
    én ugyan hetero vagyok,de nem szoktam azért felvonulni,hogy megünnepeljem.
    semmi bajom
    a melegekkel,langyosokkal,forrókkal,magánügy. az is kéne maradjon.
    általában azért verik a mellüket (már akinek van),hogy az őjogaikat sérti ezmegaz.
    ehhez képest láttam olyan transzparenst idén is,hogy: "Jézusnak is 2 apja volt".
    na ez az ,ami már durva. nota bene én 1-ről se tudok(lásd.Szentlélek),szerintem soha földi halandó erre a familiáris kérdésre választ nem tudhat,akkor meg miért kell sérteni mások hitét??? a "hidegeknek" is van joguk.
    Megértem,hogy kimentél (jó fototéma),elégedettséged kevésbé tetszik,az andrássy lezárása miatt,volt aki ugynis épp a dipomaosztásáról maradt le emiatt.
    a habzó szájról csak annyit, nem biztos,hogy épp a melegnek szólt...
    mindenesetre a képek nagyon klasszak lettek,
    Dina gyönyörű és valóban kifejezetten jól áll neki az üres andrássy.
    szia! ana

    VálaszTörlés
  2. "Megvertek egy fiatal nőt szombaton késő délután az Astoria téren lévő villamosmegállóban. Az áldozat a melegfelvonulás pólóját viselte. A támadók - két-három férfi - a Kossuth Lajos utcai árkádok alól bukkant elő, átrohant a villamosmegállóban álló nőhöz, és szó nélkül ütlegelni kezdték. Az ütésektől a szemüveges nő a földre esett, bántalmazói ekkor bele is rúgtak. A megtámadott nő a fején és karján sérült meg. (MTI)"

    Nem védek és nem pártolok senkit ana,de az a kultúrálatlanság ami itthon megy már elkeserítő.Elkeserítő mennyire nem tudjuk tolerálni egymást.Bécsben ez megy pl,vajon miért?Ott biztos a diploma osztóra is odaért volna,mert ott nem kell lezárni az egész várost egy felvonulás miatt.

    Köszönöm hogy írtál és örülök hogy tetszenek a képek

    VálaszTörlés
  3. az MTI jelentés rémes. toleranciaszint nálunk valóban 0!(nemcsak meleg-témában...)
    sajnos elszabadult az agresszió,számomra soha nem látott módon.
    a legújabb Dina kép eszméletlen jó!!/ a gőzben/ GRT!!!

    VálaszTörlés
  4. jók a képek! az utolsó képek az I am legend c. filmet juttatják eszembe. :) az én fejemben is megfordult, hogy el kellene menni fotózni, de egyrészt akadt másik program, másrészt félteném a felszerelést ilyen körülmények között.

    VálaszTörlés