2009. augusztus 16., vasárnap

09 augusztus 16

2008 júniusában az Euro2008 selejtezőit nézve ugrott be az ötlet hogy megcsinálom ezt a sorozatot.A lelátót mutatták a közvetítésen és egy összeállítást örült,kifestett arcú foci drukkerekről,majd később ez is lett a koncept,minél színesebb,érdekesebb arc,annál tutibb a kép.A műsorban szó esett a szurkolóknak kialakított Fanzone-król is ahol biztos voltam benne hogy találok majd kedvemre való portré alanyokat.Bécs volt a legközelebbi hely ahol mérkőzések voltak,majd később az elődöntők és a döntő is.Megnéztem az Elvirán hogy járnak a vonatok és a legközelebbi bécsi meccset ki is spéciztem magamnak.Vonatra ültem és 2 óra múlva már az osztrák fővárosban is voltam.Besétáltam a nem messze lévő szurkolói zónába,gond nélkül be tudtam vinni a felszerelést is,mindenki fotózott,az emberek is hagyták magukat megörökíteni végig.Mondjuk én nem a buli képekért jöttem ide,így középzoommal keresgéltem a pillanatokat és fix 50mm-el a jó arcokat a sorozatomhoz.Elég sok emberhez odamentem,sok féle nemzet sok érdekes fia-lánya jelent itt meg.Asszem az osztrák-német meccs volt amin először voltam kint,sorban szólítottam le az embereket,hívtam egy árnyékosabb helyre,egy semleges háttér elé,amik legtöbbször az Euro2008 csodálatos bordó plakátjai voltak.A második alkalom a spanyol-orosz meccs volt,ahol szintén nem volt gond semmivel,mindenki jól szórakozott,összehasonlíthatatlan a magyar foci morállal.Végül sikerült összelőnöm elég portrét egy sorozathoz,ez a válogatás lenne az.Talán kellett volna még menni,de későn eszméltem és a döntőre a spanyol-németre meg már nem mentem,mert már megvoltak korábban.Ezt a 7 portrét válogattam ki,megmondani nem tudom milyen szubjektív szempontok alapján....

Euro 2008-Szurkolók

Ausztria,Bécs








...ennél egy kicsit többől:







5 megjegyzés:

  1. Az 5. az első adagból és 4 sor 3. kép a másodikból.. na meg ugy egyben az egész. Jó látni igy egyben :) Grat hozzá :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Virgi,örülök hogy írtál!

    VálaszTörlés
  3. színes, vidám sorozat. a szép látványon kívül mindenképpen üzenet jellegük is van a képeknek: így is lehet szurkolni.

    VálaszTörlés
  4. A legelsőre emlékszem, még a fotozzon láttam! :)))

    VálaszTörlés