2009. június 15., hétfő

09 június 15

A kemény hétvége után nehéz az észhez térés így a hét elején,nem is csináltam ma semmit azon kívül hogy a monitort bámultam és a portugál képeket bütyköltem.Úgyhogy a mai bejegyzés,a már előre beígért szisztéma szerint egy kérést fog teljesíteni,mégpedig Soós Laci(slacus) dunaszerdahelyi virtuális fotós cimborámét egy képpel az illatos úti dzsumbujból amit csak neki dolgoztam most fel az archívumból.

Továbbra is szeretnélek bátorítani titeket,ha van olyan képem amire emlékeztek régebbről és szeretnétek ha felraknám ide és hogy írjak mellé pár sort,egy történetet írjátok meg nyugodtan.Köszönöm




Hirtelen jött a hideg tél a gondtalan meleg nyár derekán.Jéges szél süvít a Dzsumbuj körfolyosóján,hiába pakolom magam köré életem mementóit,nem véd meg semmi,csontjaim átfagytak,szívem vérzik,25 év deszkák mögé zárva.Csak ülök a gangon és hallom a derűs idők gondtalan nevetéseit,ahogy a rossz kölkök szaladgálnak az ajtóm előtt.Érzem a pálinka ízét amit Józsefekre ittunk itt anno,érzem a család melegét mi körülvett oly soká.Látom a napot,mikor férjem e sötét falak között aludt el örökre,és hallom az új élet hangját mi ugyanabban a szobában sírt fel először. Az otthon melegét elvették és most az utca hidege a jussom,véres szemeim fagyott könnyben úsznak,senkim sincs,és mim volt egyszer beszögezett deszkák tartják távol tőlem.Mi lesz velem,mond Istenem???

Lakatosnét és családját 2007 nyár végén lakoltatták ki az illatos úti dzsumbuj hármas épületéből.Az egykori munkásszállót,majd gettót pár hete végleg a földel tették egyenlővé...


8 megjegyzés:

  1. eszmélet mélyreható tekintete van a néninek... Igazán szép fotó!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg eltűnt a dzsumbuj? Nem is tudtam. Akkor a képeidnek már történelmi értékük lesz. És nem akármilyen képek azok! Nagyon jó, hogy akkor eljártál azok közé az emberek közé fotózni.


    Hát ha már dzsumbuj, hátha már kívánságműsor, akkor én a "Keserű ébredés"-t kérném...

    VálaszTörlés
  3. Jaj Zoli, az előbbit is én írtam, csak mikor elküldtem, akkor derült ki, hogy a lányom postafiókja volt megnyitva, ezért az ő neve került mellé.:)

    VálaszTörlés
  4. Ohh most vettem csak észre!

    Igazán köszönöm Zoli, nagyon jólesik ez nekem, hogy nem felejtetted el! Nagyon kellemes meglepetés volt ez így ma reggelre :)
    Csodás ez a portré annyi minden elmond és annyi szomorúság árad a ráncok közül...
    El se hiszed mennyire aktuálisan jött most ez a kép és ez a kilakoltatásos sztori, nálunk a városban is éppen hasonló "malájföld"-nek becézett "gettó" kilakoltatása van folyamatban már egy ideje, és ennek én is mondhatni aktívan részese vagyok munkahelyemnek "hála"...
    Igazán köszonöm mégegyszer, szereztél ezzel egy kellemes délelőttöt nekem!:)
    Ja és az ajánlatom és meghívásom egy kis szlovákiai fotózgatásra (méhészpapámhoz is) még mindig áll!;)

    VálaszTörlés
  5. Ildikó,keresek neked majd egy illatos úti képet,de ha nem haragszol a Keserű ébredést majd sorozatban rakom fel valamikor.

    VálaszTörlés
  6. Köszi Zoli! Úgy is nagyon jó lesz.

    VálaszTörlés
  7. Na én meg akkora paréj vagyok hogy meg sem köszöntem hogy írtál és szívesen meginvitáltál Lacus.Hidd el hamarosan élni fogok a lehetőséggel:-D

    VálaszTörlés