2009. május 5., kedd

09 május 5

A mai napon is mint általában beiktattam egy kis sétát a számítógép előtt töltött 24 órámba.A volt munkahelyemre néztem el,az Árpád híd pesti hídfője környékén portyáztam.Metro,a szokásos utcák,mégis nap mint nap sikerül valami érdekeset meglátnom,és most már eljutottam oda hogy minden kötöttség nélkül szabadon le is nyomjam az expogombot.Nem mindig volt ez így ,erre példa ez a bejegyzés is.Nem is olyan rég volt egy kisebb alkotói válságom mikor nem igazán jöttek a témák,bár én is olyan hangulatban voltam hogy nem is kerestem őket,nem is vonzottam a jó helyzeteket.Ezen próbálva orvosolni egy kicsit eldöntöttem hogy a húgommal tartok egy kis időre Tenerifére.Itthon összejött minden,elküldtek a munkahelyemről,a régi lakás is elkelt,hazaköltöztem Bajára ahol a témahiányon kívül a múltba tekintés is mélyítette az amúgy is béka segge alatt lévő életkedvem.Gondoltam ez az út majd felpörget kicsit,megpróbálom a szerencsém idegenben,volt hogy ez már bevált.

Február 4 én indultunk a nagy gazdasági világválság csúcsán,drága euro,emberek alig lézengtek a reptereken,valóban érezhető volt a recesszió.Nem sok reménnyel kecsegtetett mindez,és a remények csak tovább foszlottak miután az első pár napomat eltöltöttem ezen az amúgy csodálatos és egyedülálló szigeten.Rossz idő volt,az utcák itt is üresek alig volt turista,úgyhogy a munkakeresést hamar feladtam,amennyiben a TV előtt döglést és DVD-zést annak lehet nevezni.A harmadik nap már azért erőt vettem magamon és lecsattogtam a közeli partra fotózni,de nem mondhatnám hogy nagyon jól esett.Igazából csak a problémáimon járt az eszem és a csalódáson,hogy bizony itt sem kolbászból van a kerítés.Na mindegy,azért valamennyire sikerült elmerülnöm a fotózásban,nekem igazából csak egy tengerpart kell,és megvan a kb 2 óra transz állapot amit egy naplemente nyújthat:-)






Felbuzdulva az előző nap képein naplementére egy mini túrát szerveztünk a Los Gigantes nevű helyhez.Ez azt jelentette hogy helyi járattal elbuszoztunk oda.Közben megvettem a repjegyem vissza,így költeni sem igazán akartam,ez tűnt a legegyszerűbbnek és a legjobb vételnek a drága euromért.Ezen a szigeten rengeteg látnivaló van,de nem az a hátizsákos turista hely,inkább családi üdülőhely.Elképesztő módon be van építve a pereme,szinte megszakítás nélkül mentünk 80 km-t települések,hotelzónák között.Ide kocsi kellett volna és némi pénz mag:-)Nem sokmindent láttam a szigetből,mert másnap már indultam is vissza Magyarországra,de ez a hely ámulatba ejtő volt.Sok tengerparton hallottam már a víz hangját,de itt valami elképesztő ereje és akusztikája van.Nem is beszélve a látványról.

Vegyes érzelmekkel tértem haza,mert a gazdasági válsággal párhuzamosan az én alkotói válságom is folytatódott,a képekkel sem voltam annyira elégedett.A legfurcsább az volt hogy magamhoz képest alig fotóztam.Máskor 5 nap alatt több 10 gigát ellődözök ,de most ,alig hoztam haza képet.

Hogy megérte e kimenni?Ez talán majd akkor bizonyosodna be ha valamelyik fotó erősebb visszhangot kapna,elérne eredményeket.Talán írhatnátok melyik tetszik vagy melyikkel van valami kifogásolni valótok.Elvileg azért hagytam a megjegyzés opciót hogy leírhassátok a véleményeteket a képeimről:-)Megtisztelnétek vele,mert komolyan érdekel.


6 megjegyzés:

  1. Hát, engem a következő képek fogtak meg:(egyszerűbb, ha sorszámozom őket)1,3,4,5,6,7,9,10,11,12,13,14,15. Őket szívesen látnám egy kiállításon.Viszont be kell valljam nem értek a fotózáshoz,szakmai szemmel nem tudom nézni (és baromi rossz képeket gyártok.) Azért még éri véleményt mondani?Mentségemre szóljon, hogy szeretem a szép, érdekes, különleges, egyedi dolgokat.

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen vélemények a legfontosabbak,amik az érzésekből fakadnak és nem az ésszerűségből!


    Köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Tenerife az a hely számomra, ahol a fotózás elkezdett érdekelni, az egyik utitársam fényképező gépét és a készített képeit látva. Egy bridge kamera volt, de a mi szappantartónkhoz képest egy álom.

    Ha már képek és sorszámok, az 1 és a 3 nagyon jó mind megvalósítás mind téma tekintetében. A Los Gigantes-es képek külön tetszenek. Anno én is jártam itt az említett szappantartó géppel. Hát azok a képek amiket ott lőttem nem így néznek ki... :)
    Üdv: G.

    VálaszTörlés
  4. Az első sorozatból a 3. és a 9., a másodikból is a harmadik tetszik a legjobban.
    Tenerife egyébként tényleg csodálatos, tényleg csak autóval ismerhető meg igazán (én jártam egészen fent a Teidén is) és tényleg kell hozzá némi pénz ...
    Ami pedig az alkotói válságot illeti: az mindig van, nálam az vált be, hogy ilyenkor kifejezetten kevés képet dolgozok ki készre, és azokat sem mindig hozom nyilvánosságra. Így aztán az a kevés, ami megjelenik, az mégiscsak ad némi alkotói örömet.

    VálaszTörlés
  5. szia!
    először is tetszik ez a blog és jó hogy csináltál már egy ilyet, így tudlak követni:)
    na de a képekről...
    jó képek ezek mind ha azt nézzük de ismerve a képeid "nagy részét" szerintem nem a legjobbak.a kapuerás és a Los Gigantes-es képek tetszenek mert azok a helyet mutatják be és tipikusan Teneriféhez köthetők, mégha soha nem is jártam még ott...a többi is jó de igazából olyanok h bárhol máshol is készülhettek volna egy tengerparti naplementénél...mindig figyelemmel követtem más oldalakon amikor előjöttél egy egy utazásod után egy újabb sorozattal és azok valahogy mind tartalmasabbak voltak, és emberközelibbek pont olyanok amilyenek az utóbbi képeid is. pl a cigányzenészes marhajó sorozat mégha magyarországon is készült, amiből arra is engedek következtetni h kezd "kisütni a nap" nálad :)

    VálaszTörlés
  6. Örülök hogy unszolásom eredményeképp jöttek visszajelzések,remélem ezt a jó szokásotokat meg is fogjátok tartani:-)

    Köszönöm

    VálaszTörlés