2011. április 26., kedd

11 április 26

Tegnappal egy elég pörgős napot tudhattam magam mögött, mégsem gondoltam volna hogy felülmúlom ma. Nagyon szeretem a térképet bújni és az szerint tájékozódni egy új helyen. A mai úti céljaim leginkább az egyes zónában voltak így hát úgy határoztam gyalog indulok el a Hyde park felé, ahol addigra mire odaérek, Dina vár már a fullos hoteljében a Sonyval:-) Londonban már az utcán sétálni is egy kellemes időtöltés, mindenki nyugodt ilyenkor reggel.Az emberek használják a szép és tiszta parkokat és köztereket.Candem Town központjából rövid séta után elértem a Regent's Park-ba. A kora reggeli órák ellenére azért volt lehetőség életképeket lőni.




Átvágtam a parkon és megkerestem a Baker street-et ami szintén elég kihalt volt, bár nem vettem gyorsra a tempót, szépen elfílingeltem lefelé az Oxford streetig. Zenét hallgattam és moziztam mennyire más itt az élet és mennyiféle.








Az Oxford street-en azért már beindult a nagyüzem, az üzletek nyitva voltak és az emberek csak úgy özönlöttek mindenfelől. Ez London híres bevásárló utcája ahol minden ruhamárka képviselete megtalálható igen jó áron.Mindenesetre itt már csak a 10-20-at használtam és lőttem nyakból a képeket és kísérleteztem bemozdulással hogy visszaadjam a hely dinamikáját.





Itt már azért észrevettem hogy kicsit túlbecsültem a túra hosszát mert mikor még délben is mentem reggel 9-es indulással rájöttem hogy itt igen is vannak távolságok:-)Nem baj, a Hyde park sarkán már nem veszek jegyet a hotelig, gondoltam azt a keveset a közepéig már lemozgom. A lényeg csak az volt hogy minél előbb odaérjek szerelmemhez aki eddigre már becsekkolt és lecsatlakozott a Sony kontingensről és jött velem várost nézni:-)Hogy máshogy indultunk volna el , mint gyalog és vágtunk át a hatalmas Hyde parkon:-)




Az üres parkból kiérve fogalmunk sem volt hol vagyunk, így elvetődtünk a Buckingham Palace -hoz kisebb kerülővel a Temze part felé.Már nagyon éhesek voltunk és azt tudni kell hogy normál pénzért szendvicsen kívül kaját nem kapsz a belvárosban. Gyros meg ilyesmik? Felejtsd el! Meg is örültem mikor a palota előtt messziről megláttam pár teherautót, amolyan fesztiválos kajakocsiknak tűntek. Közelebbről megnézve teljesen más volt természetesen. Életemben nem láttam még ilyen felhajtást ami ott fogadott. A kör alak tér felét megépítették szabadtéri, fullon bevilágított stúdiónak hogy élőben jelenthessenek a királyi esküvő eseményeiről háttérben a palotával.A William és Kate őrület elkezdődött számunkra is:-)




Életemben nem láttam még ennyi fotóst egy helyen ilyen fullos felszerelésekkel. Nagyon sok profi és persze turista volt a belvárosban, elképzelni nem tudom milyen állapotok lesznek itt 29-én. Kimenekültünk a nyugalmasabb folyópartra, de még mindig nem találtunk semmit ahol megkajálnánk szívesen és elindultunk a Viktoria pályaudvarra hátha ott van valami normál ebédnek való nem horrorisztikus áron. Más helyeken ez be szokott jönni.




Közben elhaladtunk a királyi esküvő egy újabb kulcsfontosságú helyszíne mellett, ahol az ifjú herceg, William megkéri a bájos Kate kezét amire az egész világ zsebkendővel a kezében vár.Ha mindenki nem is de az angolok tuti!Teljesen odavannak a királyi családért, hihetetlen a lojalitásuk.






Aztán a pályaudvaron végül mégsem kajáltunk meg fejenként kb 4000 forintért hanem beültünk egy kávézóba ahol finom frissen sült péksütivel és koffeinnel próbáltuk feltölteni lemerült elemeinket. Mikor leültem vettem csak észre hogy kezdek megrottyanni egy kicsit az egész napos gyaloglástól és ami a legdurvább hogy a lábam tele lett vízhólyagokkal és menni alig tudtam. Fogalmam sincs hány km-t nyomtam le, de a délutáni városnézés is igen tartalmas volt. Viszont indulnunk kellett, mert Dinának este állófogadásra kellett menni a Sony nyerteseivel és meghívottjaival valami exclusive helyre.



Elkísértem Dinát a hotelhez majd vissza indultam a Marble Arch felé mivel mással, mint gyalogszerrel. Itt már teljesen kivolt a talpam, szinte járni alig bírtam. Dinánál a hotelben kibéleltem a cipőm zsepivel de már ez sem segített.Szerencsére ráakadtam itt egy buszra ami egyenesen Candem Townba repített, ráadásul még az Oyster cardomon is volt pénz a buszra.A gondoskodás most sem került el:-)



Hazaértem azonnal pihenő üzemmódba tettem a lábam, gondolnom kellett arra hogy holnap megint mozgalmas lesz, Dina nagy napja közeleg a Sony Photography Awards díjkiosztó gáláján. Nem kellett sokat várni a mély alvással és London legnagyobb tanulságát is gyorsan levonhattam.Ez a város csodálatos,de hatalmas és nagyon drága:-)

2 megjegyzés:

  1. Szia Zoli! Nagyon jok a kepek, le a kalappal! Mar az egesz eddigi munkassagodra ertem, nem csak ezekre a kepekre. Londoni magyarkent persze azert ezeket neztem meg legeloszor ebbol a kategoriabol. Grafikusnak tanulok, es digitalis fotozast is elkezdtem. Az elso fotos, akinek a kepeit bemutatom a csoporttarsaimnak, te leszel. Mar rengeteget bujtam a Google-t egy jo magyar fotos utan kutatva. Megis csak illik egy magyar fotossal eloallnom, nem de? Innen bukkantam rad: http://esharkdesign.com/index.php/archive/photographer-of-the-year-2010-winners-revealed/ Gratulalok! Es kosz a segitseget a sulihoz:) Majd egyszer talan az eskuvom alkalmabol talalkozunk, ki tudja... Udv: Kolett

    VálaszTörlés
  2. Szia Kolett!

    Nagyon örülök hogy tetszenek és inspirálnak a képeim,remélem az osztálytársaidnak is tetszeni fognak:-)

    Milyen suliba jársz kint?érdekelne hogy folyik kint a fotós oktatás:-)

    Írhatsz ide is nyugodtan: blzoly(kukac)gmail.com

    Üdv,

    Balogh Zoltán

    VálaszTörlés